05-06-06

Kijk morgen niét naar VRT-één!!

Kijk morgen niét naar VRT-één!

 

Omdat Koning Albert alweer een jaartje bejaarder wordt, meent de VRT aan de Vlaamse bevolking een portret te moeten ‘aanbieden’ van koningin Paola.

 

Buiten enkele, aan hersenverkalking lijdende en in het gelid lopende zombies die met evenveel gemak met een tricoloortje staan te wuiven als de rechtervuist in de lucht steken zolang ze zich maar vertederd voelen door de afbeelding op een blikken koekjesdoos, heeft niemand behoefte aan dit soort programma’s.

 

De VRT dient met haar ‘geschenk aan de kijkers’ alleen maar haar positie binnen het establishment, maar verloochtent eigenlijk op een verachtelijke manier haar doelgroep, die tegelijk haar sponsor is.

 

Journalist Jan Becaus is voor de ‘reportage’ met een hele cameraploeg naar Italië getrokken. Niet om de oude, wat verzuurde vrouw die haar hele leven uit de hand van de Vlaming heeft gegeten zonder dat die ooit een hoge pet over haar heeft opgehad, te interviewen. Want dat mag niet met een lid van de koninklijke familie.

 

Wel, om opnamen te maken van gesprekken die ze voert met Jan Hoet  en met enkele van haar vriendinnen.

 

Het geouwehoer over koetjes en kalfjes met haar vriendinnen is natuurlijk een communautaire misleiding: ze spreken Italiaans. Zo kan de propagandafilm ook op de RTBf worden uitgezonden en zal niemand vaststellen dat ze na 48 jaar nog steeds geen van beide landstalen foutloos spreekt.

 

Wat Jan Beaus niet mag, mag Jan Hoet mag wel: ongegeneerd met haar converseren. Zelfs Eddy Wally zou dat mogen en wellicht ook kunnen. Een beroepsjournalist mag dat niet. Van discriminatie gesproken!

 

De keuze van Hoet is niet toevallig. Hij is immers de zelfbenoemde kunstpaus. En als ze, ondanks het zoveel geprezen zuiderse temperament, dan toch faalde als boeiende echtgenote die haar man niet aan de haard en het echtelijke bed kon binden, dan kan ze maar beter de uiterlijke schijn opbouwen van heel erg cultureel geïnteresseerd te zijn. Al zal een zoldering vol scarabees (de heilige kever uit het Egyptische dodenrijk) de echt kunstminnende Vlaming alleen maar triest doen meesmuilen.

 

Misschien moeten we vandaag maar eens met z’n allen een e-mailcampagne opzetten en al onze vrienden en kennissen uit ons adresboek vragen dat ze morgen niét naar VRT-één kijken.

 

Alleen een beschamend laag kijkcijfer kan de VRT-bonzen duidelijk maken dat niemand behoefte heeft aan dit soort gemanipuleerde volksverlakkerij waar geen zinnig mens intrapt. We hebben er geen behoefte aan en we hebben nog minder zin om hiervoor journalisten, cameramensen, geluidstechnici en zendtijd te betalen.

 

Laken kost zo al genoeg.

 

ZIE OOK: WWW.VRIJVANZEGEL.BE

 

16:33 Gepost door Luc van Balberghe | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

ontdekking per toeval ontdekte ik uw logboek
schitterend geschreven
waarom heb ik deze site niet eerder ontdekt ?

Gepost door: Jan | 22-06-06

Bravo

Gepost door: Vandezande | 16-02-07

De commentaren zijn gesloten.