29-04-06

Met de trein van Oostende

Met de trein van Oostende...

 

Zowat 50 leerlingen van de  Latijnse afdeling van het O.L.Vrouwecollege in Oostende vertrokken vorige woensdag naar Italië voor een uitwisselingsweek. Toen ze 'in de late namiddag in Charleroi aankwamen voor een vlucht van Ryan Air, bleek het vliegtuig die ochtend om 0600 al opgestegen te zijn.

De verantwoordelijke leraar had vergeten de tiketten te herbevestigen en de tijdschema's te raadplegen...

 

LEES HET HELE ARTIKEL OP: WWW.VRIJVANZEGEL.NET

14:33 Gepost door Luc van Balberghe | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Deze maand in AN AchterhetNieuws

Deze maand een EXTRA DIK nummer bij de 2de VERJAARDAG van

 

AN AchterhetNieuws

onafhankelijk magazine over media

 

Boordevol

- sensationele achtergrondverhalen,

- diepgaande analyses

- vlijmscherpe commentaren

op wat de voorbije maand gebeurde in medialand

 

U heeft toch ook al een abonnement?

Kijk anders vlug op www.achterhetnieuws.be

(ook losse nummers verkrijgbaar)

 

Inhoud van de editie die verschijnt op 2 mei 2006

 

 

PRINTMEDIA

 

From the Limburg

(door Luc van Balberghe)

 

De geostrategische plannen van Concentra, langs weerszijden van de Nederlandse grens,  gaan niet door. De Engelse investeringsmaatschappij Mecom kaapte het Limburgs Dagblad en De Limburger voor hun neus weg. Maar nu David Montgomery toch al in de achtertuin van Concentra speelt, krijgt hij misschien ook interesse voor het Belang van Limburg en de Gazet van Antwerpen?

Magazines verkopen steeds slechter

(door Hans Sterkendries)

 

Een volledig overzicht van de verkoopcijfers van 96 magazines, weekbladen en maandbladen, met de jaarlijkse evolutie sinds 2000 tot nu. Een overzichtelijke tabel, een uitvoerige analyse en deskundige duiding. Dit artikel heeft een unieke, documentaire waarde!

 

Terug in De Tijd

(door Luc van Balberghe)

 

Dagblad De Tijd draait de mislukte verruimingsoperatie van 2004 volledig terug. Het wordt opnieuw een uitgesproken zakenkrant, zonder editie op maandag. Daarmee verdwijnt een kwaliteitskrant-met-algemeen-nieuws in Vlaanderen. De nieuwe Tijd innoveert echter wel met toepassing van de nieuwste media.

 

Grandeur et décadence

(door Guy Freiermuth)

 

Geschiedenis, achtergronden en duiding over de opkomst en het verval van wat ooit de grootste kant van Frankrijk was, France Soir. Een bijhoudartikel!

 

AV-MEDIA

 

Loontje komt om zijn boontje

(door Kristine Rombauts)

 

Tony Mary beweert niet meer te kunnen functioneren als het nieuwe VRT-decreet zijn bevoegdheid zal beperken. Een verhaal van arrogantie aan de ene kant en politieke macht aan de andere. Er circuleren al namen van een opvolger. Stapt Mary zelf op of wordt hij bedankt?

 

Zo Life als iets

(door Luc van Balberghe)

 

Life!TV zou ook TV-Canapé kunnen heten. Meer is er niet nodig: een zendvergunning, een sofa, twee camera's en een paar babes. O ja, ook nog voldoende kijkers en adverteerders...

 

 

NIEUWE MEDIA

 

Meer dan kosten besparen

(door Kris Pattyn)

 

De internetmagazines breken stilaan door. Maar zijn ze meer dan gedrukte media die niet gedrukt worden? Een uitvoerige handleiding om uitgevers te wijzen op de talrijke mogelijkheden van de eigentijdse technologieën, die nog te vaak onbenut blijven.

 

 

JAN VAN AN

 

De jeugd van tegenwoordig

(door Jan Lamers)

 

Moerman en Ceysens lanceerden Flanders District of Creativity. Een giller om vriendjes met belastinggeld onder dak te brengen. Want in Vlaanderen wordt ondernemingszin en creativiteit gemarginaliseerd door het onderwijs. Het gevolg? Topmanagers laten hun mails printen, dicteren de antwoorden en noemen zichzelf 'innovatief'...

 

OOK NOG:

 

Mecom, 't Pallieterke, David Montgomery, André Peeters, Jean-Pierre Brunois, Dominique Van Lier, Olivier Rey, Weekblad Facilitair, Bert De Graeve, Geert Bourgeois, Wim Weetjens, Stefan Ackermans, Koopjeskrant, Helga Debrouwere, Smart Business Strategies, Lieven Verstraete, Dirk Selleslagh, Arnaud Dujardin, Metro, Terry(ble) Verbiest, Johan Op de Beeck, Mieke Berendsen, Martijn Bal, Dag Allemaal, Gazette van Detroit, HasseltLokaal, Krant in de Klas, Jaak Vandyck, Lex Moolenaar, Anne Gregory, Leo De Bock, William Van Laeken, Trees Verleyen, Yves Desmet, Peter Vandermeersch.

 

 

 Wie AN onrechtmatig doorstuurt is een dief, wie het ontvangt een heler          

 

 

Neem vandaag nog een abonnement.

 

Nooit zal nieuws voor u nog hetzelfde zijn.

 

AN AchterhetNieuws is niet schatplichtig aan een subsidiërende overheid of betalende adverteerders. Als een vrije pers u lief is, stuur uw exemplaar dan niet door, maar verwijs al uw vrienden naar de  webstek www.achterhetnieuws.be en spoor hen aan, zich eveneens te abonneren.

 

14:30 Gepost door Luc van Balberghe | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

17-04-06

Geen alibi nodig!

Geen alibi nodig!

 

“Waar was jij, woensdag om 14 uur?” vroeg kardinaal Danneels in zijn paashomilie, naar aanleiding van de 'multiculturele' moord op een 17-jarige jongen in Brussel Centraal. 
Welnu, mijn antwoord is kort: dat gaat je geen zak aan, ouwe flikker!

Ik kaats hem de bal terug: waar was jij toen de wetten op het vermoorden van onschuldige kinderen (abortus) en het afslachten van terminaal zieken (euthanasie) werden goedgekeurd?
LEES HET HELE ARTIKEL OP WWW.VRIJVANZEGEL.NET

13:38 Gepost door Luc van Balberghe | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

15-04-06

Bekentenis van onwil

Bekentenis van onwil: Arme Joe!

 

Er is goed nieuws!!

 

In het Centraal Station van Brussel worden elk jaar 290 zinloze moorden voorkomen omdat gewone burgers geen risico nemen. Ze geven vrijwillig hun bezittingen af aan niets ontziend, geweten- en cultuurloos crapuul dat denkt het warm water te hebben uitgevonden omdat het eens op zijn handen piste.

 

Dit Noord-Afrikaanse uitschot bevestigt daarmee het beeld dat van zijn gemeenschap bestaat en zet de politici en de geitenwollensokkenneukers die dit vergoelijken, te kakken.

 

Uitspraken over kansarme jongeren of onderwijs dat niet aangepast is aan normloze indringers zonder enige cultuur of opvoeding, zijn een bekentenis van onwil om de toestand te verbeteren.

 

Arme Joe en zijn ouders hebben nu geen boodschap meer aan een sociologische analyse.

 

Alle andere ouders willen maatregelen. Keiharde. Nu!

 

 

LEES HET HELE ARTKEL OP WWW.VRIJVANZEGEL.NET

19:22 Gepost door Luc van Balberghe | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

14-04-06

Onderontwikkelde roversbenden

Onderontwikkelde roversbenden

 

De mensen snappen het niet meer. Een winkelier mag, op straf van 1000-en euro boete, geen voorbijgangers waarschuwen voor een crimineel waarvan de misdaden bewezen want gefotografeerd zijn. Een juwelier mag zijn broodwinning en have en goed niet verdedigen tegen nietsontziende, gewetenloze gangsters. Deze feiten mag je zelfs niet luidop vermelden, want dan gebruik je demagogische taal.

...

De Europese Unie schrapt ondertussen alle woorden uit het woordenboek die islamofascisten zouden kunnen pikeren.

...

Tindemans was de grootste leugenaar en volksmisleider die Vlaanderen ooit kende. Martens, Dehaene, Van Miert, Verhofstadt,... lopen in zijn voetspoor.

...

Misschien, hebben ze toch gelijk? Ik zie hun gelijk niet, maar laat de deur op een kier. Ik zie ook de intellectuele waarde niet van een Bert Anciaux of Jos Geysels. Ik wacht nog altijd op het eerste argument van onelinerkoning Louis Tobback en de vleesgeworden verzuring Etienne Vermeersch. Maar als ze weten waaróm zij alle verworvenheden van onze westerse cultuur niet wensen over te laten aan onze kinderen en kleinkinderen, maar alles te grabbel gooien aan onderontwikkelde roversbenden, dat ze het ons dan asjeblief zéggen!

 

LEES HET HELE ARTIKEL OP WWW.VRIJVANZEGEL.NET

15:19 Gepost door Luc van Balberghe | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |