29-04-06

Deze maand in AN AchterhetNieuws

Deze maand een EXTRA DIK nummer bij de 2de VERJAARDAG van

 

AN AchterhetNieuws

onafhankelijk magazine over media

 

Boordevol

- sensationele achtergrondverhalen,

- diepgaande analyses

- vlijmscherpe commentaren

op wat de voorbije maand gebeurde in medialand

 

U heeft toch ook al een abonnement?

Kijk anders vlug op www.achterhetnieuws.be

(ook losse nummers verkrijgbaar)

 

Inhoud van de editie die verschijnt op 2 mei 2006

 

 

PRINTMEDIA

 

From the Limburg

(door Luc van Balberghe)

 

De geostrategische plannen van Concentra, langs weerszijden van de Nederlandse grens,  gaan niet door. De Engelse investeringsmaatschappij Mecom kaapte het Limburgs Dagblad en De Limburger voor hun neus weg. Maar nu David Montgomery toch al in de achtertuin van Concentra speelt, krijgt hij misschien ook interesse voor het Belang van Limburg en de Gazet van Antwerpen?

Magazines verkopen steeds slechter

(door Hans Sterkendries)

 

Een volledig overzicht van de verkoopcijfers van 96 magazines, weekbladen en maandbladen, met de jaarlijkse evolutie sinds 2000 tot nu. Een overzichtelijke tabel, een uitvoerige analyse en deskundige duiding. Dit artikel heeft een unieke, documentaire waarde!

 

Terug in De Tijd

(door Luc van Balberghe)

 

Dagblad De Tijd draait de mislukte verruimingsoperatie van 2004 volledig terug. Het wordt opnieuw een uitgesproken zakenkrant, zonder editie op maandag. Daarmee verdwijnt een kwaliteitskrant-met-algemeen-nieuws in Vlaanderen. De nieuwe Tijd innoveert echter wel met toepassing van de nieuwste media.

 

Grandeur et décadence

(door Guy Freiermuth)

 

Geschiedenis, achtergronden en duiding over de opkomst en het verval van wat ooit de grootste kant van Frankrijk was, France Soir. Een bijhoudartikel!

 

AV-MEDIA

 

Loontje komt om zijn boontje

(door Kristine Rombauts)

 

Tony Mary beweert niet meer te kunnen functioneren als het nieuwe VRT-decreet zijn bevoegdheid zal beperken. Een verhaal van arrogantie aan de ene kant en politieke macht aan de andere. Er circuleren al namen van een opvolger. Stapt Mary zelf op of wordt hij bedankt?

 

Zo Life als iets

(door Luc van Balberghe)

 

Life!TV zou ook TV-Canapé kunnen heten. Meer is er niet nodig: een zendvergunning, een sofa, twee camera's en een paar babes. O ja, ook nog voldoende kijkers en adverteerders...

 

 

NIEUWE MEDIA

 

Meer dan kosten besparen

(door Kris Pattyn)

 

De internetmagazines breken stilaan door. Maar zijn ze meer dan gedrukte media die niet gedrukt worden? Een uitvoerige handleiding om uitgevers te wijzen op de talrijke mogelijkheden van de eigentijdse technologieën, die nog te vaak onbenut blijven.

 

 

JAN VAN AN

 

De jeugd van tegenwoordig

(door Jan Lamers)

 

Moerman en Ceysens lanceerden Flanders District of Creativity. Een giller om vriendjes met belastinggeld onder dak te brengen. Want in Vlaanderen wordt ondernemingszin en creativiteit gemarginaliseerd door het onderwijs. Het gevolg? Topmanagers laten hun mails printen, dicteren de antwoorden en noemen zichzelf 'innovatief'...

 

OOK NOG:

 

Mecom, 't Pallieterke, David Montgomery, André Peeters, Jean-Pierre Brunois, Dominique Van Lier, Olivier Rey, Weekblad Facilitair, Bert De Graeve, Geert Bourgeois, Wim Weetjens, Stefan Ackermans, Koopjeskrant, Helga Debrouwere, Smart Business Strategies, Lieven Verstraete, Dirk Selleslagh, Arnaud Dujardin, Metro, Terry(ble) Verbiest, Johan Op de Beeck, Mieke Berendsen, Martijn Bal, Dag Allemaal, Gazette van Detroit, HasseltLokaal, Krant in de Klas, Jaak Vandyck, Lex Moolenaar, Anne Gregory, Leo De Bock, William Van Laeken, Trees Verleyen, Yves Desmet, Peter Vandermeersch.

 

 

 Wie AN onrechtmatig doorstuurt is een dief, wie het ontvangt een heler          

 

 

Neem vandaag nog een abonnement.

 

Nooit zal nieuws voor u nog hetzelfde zijn.

 

AN AchterhetNieuws is niet schatplichtig aan een subsidiërende overheid of betalende adverteerders. Als een vrije pers u lief is, stuur uw exemplaar dan niet door, maar verwijs al uw vrienden naar de  webstek www.achterhetnieuws.be en spoor hen aan, zich eveneens te abonneren.

 

14:30 Gepost door Luc van Balberghe | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.