02-03-06

Jansen & Janssen

Jansen & Janssen

 

Omdat we elke winter vetbollen, zakjes met hazelnoten en bakjes met losse apennootjes in onze tuin hangen, genieten we ook dit jaar weer van een hele dierenrijkdom. Koolmeesjes, roodborstjes, bonte spechten, groene spechten, merels, twee kippen van de buren, een koppel bosduiven en vier eekhoorntjes behoren zowat tot onze vaste huisdieren.

 

Eigenlijk zou ik die moeten ophokken, maar dat gaat niet. Wat ik ook probeer, de dieren vliegen gewoon weg. Ze komen eten en drinken, dartelen een beetje rond om te zien en gezien te worden en trekken dan terug hun boom in.

 

Als de lokale politie komt controleren, zal die daar wel begrip voor hebben. Of… misschien helpt de politie wel met een heel groot net over mijn hele tuin te hangen, zowat zestien meter hoog – de hoogte van de grootste spar. De politie is immers mijn vriend. In Antwerpen is zelfs  bewezen dat politieagenten handen aan hun lijf hebben en zeer handig zijn in het uitvoeren van allerlei klussen. Een opleiding aan de politieschool is veelomvattend en wie uiteindelijk met trots een kepie mag dragen, onderschat je beter niet.

 

Dat is heel wat anders dan Jansen & Janssen van de Staatsveiligheid. Die lopen zes jaar achter een vermeende terroriste aan en de dag dat ze veroordeeld wordt, schudt ze haar schaduw af.

 

Is ze wel echt ondergedoken? Of werd ze ontvoerd door de MIT, de Turkse Geheime Dienst die opgeleid werd door de Israelische collega's van de Mossad? Ik durf niet veronderstellen dat ze er bewust aan overgeleverd zou zijn. Maar geef me 1 reden waarom ze uit eigen beweging zou onderduiken! Ze heeft zich jarenlang door gastland België laten pamperen, ze weet dat ze beschermd wordt tegen de grote boosheid van Turkije en ze is nu veroordeeld tot slechts ‘vier jaar effectief’.

 

Wat betekent dat trouwens? Na aftrok van de voorhechtenis en het in aanmerking nemen van een vervroegde invrijheidsstelling, moet ze zich gewoon bij de gevangenis aanbieden en een dag later loopt ze alweer vrij los, gezuiverd van alle kwaad. Overigens, wat heeft ze eigenlijk uitgespookt? Iemand doodgeschoten? Ja, maar met een halfautomatisch geweer en dat maakt het allemaal veel minder erg...

 

Zo’n wicht is echt niet zo dom om te vluchten! Ze is zeker stukken intelligenter dan de amateurs van de Staatsveiligheid die ofwel een doelwit uit het oog verliezen, ofwel geloven dat wij dat geloven.

 

Hoe dan ook, er kan nu nog moeilijk een kop rollen. In andere omstandigheden zou het hoofd van de Staatsveiligheid weggepromoveerd worden, maar dat kan niet meer. Het is enkele weken geleden al gebeurd.

 

Misschien moeten de minister van Binnenlandse Zaken en van Justitie nu maar eens voor goed uit de politiek verdwijnen.

 

Ophokken!

10:00 Gepost door Luc van Balberghe | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

Vuiligheid van de staat Janssen en Janssen van de staatsvuiligheid hadden het zeker
te druk met flaminganten in de gaten te houden.

Gepost door: Toon Masscho | 02-03-06

De commentaren zijn gesloten.