18-02-06

Hulpactie voor bloedgeld

Hulpactie voor bloedgeld

 

In Pakistan zou een imam een grote som geld uitloven aan degene die erin slaagt, de Deense tekenaars van Mohammed-cartoons om het leven te brengen.

 

Ik formuleer mijn zin met enige twijfel, want ik weet maar al te goed hoe de media werken. Iemand met bijbedoelingen lanceert een bericht op het internet, de internationale persagentschappen nemen dat over in de voorwaardelijke wijs en de media brengen het als een vaststaand feit. Het verhaal begint een eigen leven te leiden zoals een stadslegende. Ik heb het dan nog niet eens over bewuste nieuwsmanipulatie door die agentschappen en die media zelf.

 

Op die manier is trouwens de rel over die cartoons ontstaan. Einde september 2005 verschenen enkele onschuldige cartoons in het Deense dagblad Jyllands Posten. Maanden nadien werden ze, aangevuld met echt beledigende cartoons die nooit in die krant gestaan hadden en wellicht door de arabieren zelf getekend waren, in Saoedi Arabië gebruikt als een alibi om moord en brand te schreeuwen en wraak te roepen voor zulke belediging. De meest beledigende cartoon (Mohammed afgebeeld met een varkenskop, een onrein dier voor de moslims) behoorde niet tot de oorspronkelijke reeks en was er bewust aan toegevoegd om de zaak erger te laten schijnen dan ze was.

 

In het specifieke geval van de moordoproep in Pakistan las ik over bedragen tussen 40.000 en 1 miljoen Amerikaanse dollar. Er werd ergens een naam van de imam vernoemd, maar die is oncontroleerbaar. Waar leeft die man ergens in het grote Pakistan? In welke omstandigheden en in welke context deed hij die uitspraak? Wie was daar getuige van? Aan wie mag een huurmoordenaar zijn bankrekening melden?

 

Het bedrag van 1 miljoen dollar is waanzin. Voor zoveel geld vind je in de Brabantstraat te Sint-Joost-ten-node 120 huurmoordenaars!

 

Het verhaal kan dus kwaad bedoelde stemmingmakerij zijn om de islam in een nog slechter daglicht te stellen: een subtiel uitgevoerde karaktermoord. Deze techniek wordt, zowel door links als rechts, veelvuldig toegepast. Het zou ook nu kunnen het geval zijn.

 

De oproep brengt trouwens de fathwa in herinnering die jaren geleden uitgeroepen werd over auteur Salman Rushdie omwille van diens roman De Duivelsverzen. De man leeft sindsdien nog steeds - levend en wel - zogezegd ondergedoken, maar is voor elke journalist, zijn uitgevers, zijn bankiers, de sociale dienst, de fiscus, enz… bereikbaar. Zou een geheime dienst hem dan niet kunnen vinden? Omdat wellicht nooit iemand van hem zou gehoord hebben of zijn boeken gelezen, kan het zelfs best een goed georchestreerde reclamestunt geweest zijn.

 

Ik ben erg voorzichtig met het geloven van dergelijke berichten, omdat de techniek zo eenvoudig is en al zo vaak wordt toegepast.

 

Maar… mocht het waar zijn, mocht inderdaad een islamitische geestelijk gestoorde geestelijke een miljoen dollar willen betalen aan een huurmoordenaar, dan mogen we geen dag langer wachten om maatregelen te nemen.

 

Eén miljoen dollar is meer dan een vierde van het bedrag dat ingezameld werd voor de actie HOOP, de hulpactie die door minister Bourgeois afgedwongen werd van de VRT ten voordele van… jawel, Pakistan!

 

Als er morgen in een of ander land een onderontwikkelde randdebiel zoals Mohammed Bouzeri, de moordenaar van Theo Van Gogh, een cartoonist vermoordt omdat hij niet alleen uit is op een orgie met 70 minderjarige maagden in navolging van zijn profeet, maar er ook nog eens een miljoen dollar hoopt aan over te houden, dan zal de Vlaamse belastingbetaler dat bloedgeld betaald hebben. En in elk land loopt er wel zo’n minus habens rond!

 

Ik heb bijna medelijden met de hypocriete politici die deze escalatie hebben laten gebeuren en die op een dag verantwoording zullen moeten afleggen aan hun kinderen en kleinkinderen.

 

Als ik hier morgen mijn spaarvarken ter beschikking stel om een institutionele landverrader, die collaboreert tegen Vlaanderen uit de weg te ruimen, dan heet deze blog niet meer Vrij van Zegel, maar wordt meteen ver-zegeld. Het duurt dan geen uur of deze jongen zit opgesloten in de goorste cel van de Begijnenstraat.

 

Als een volksopruier in een onbeschaafd bergland openlijk oproept tot moord en daar zoveel geld voor wil betalen, dan moet elke westerse politicus onmiddellijk zijn verantwoordelijkheid nemen. Dat kan, door in de eerste plaats geen lippendienst meer te bewijzen aan en geen begrip meer te vragen voor crapuul dat hier niet thuishoort. Dat kan ook door onmiddellijk onze ambassadeurs uit die landen terug te roepen en hun ambassadeurs manu militari over de grens te schoppen. Het uitwijzen van een ambassadeur is de grootste vernedering die de ene natie de andere kan aandoen. Dat kan eveneens door iedereen, die de oproep tot moord steunt of zelfs stilzwijgend goedkeurt, als medeplichtig te beschouwen en meteen ongenadig te straffen. Als er hoogeplaatsten in dat geval zijn, kunnen die best de volkswoede beginnen te vrezen.

 

De tijd van leuteren is voorbij. Geen enkele moslim hoeft zich te laten beledigen, maar geen enkele westerling moet zich laten bedreigen door parasieten die zelf niets te bieden hebben.

15:11 Gepost door Luc van Balberghe | Permalink | Commentaren (6) |  Facebook |

Commentaren

- U hebt uw twijfels over de juistheid van dit bericht.
Begrijpelijk ten andere.

Maar hoe ga je dan te werk om het waarheidgehalte van de duizenden berichten per dag te meten?

Of moeten we misschien alle berichten met de traditionele korrel zout nemen of ze misschien alle negeren?!
Vermits de berichtgeving van de meerderheid van de huidige joernalisten blijkbaar onbetrouwbaar is geworden?

Gepost door: Raoul THEEUWS | 18-02-06

journalisten Eén ding is wel zeker, nl. dat de berichtgeving van de meerderheid van de huidige journalisten wel zeer zeker onbetrouwbaar is geworden.
Ronduit volksverlakkerij en leugens is een betere definitie
Daarom ook dat de berichten van Luc van Balberghe zo gretig worden gelezen; omdat 't de waarheid is.

Gepost door: Job | 18-02-06

Achterhaadl Uw artikel is al achterhaald door de feiten, als we tenminste De Standaard mogen geloven: een minister van de Indiase deelstaat Uttar Pradesh (176 miljoen inwoners!) zou een premie uitgeloofd hebben voor wie de Deense cartoonisten kan ombrengen (bijna 10 miljoen euro + zijn gewicht in goud).

Gepost door: Roger Knaepen | 19-02-06

losgeld op hoofd van cartoontekenaars volgens Iran-va-Jahan te vinden op www.newspaperindex.com betreft het een prive initatief van een idische minister van een indische deelstaat die het US dollar 11.500.000 uitlooft plus gewicht in goud (in te zamelen uit de juwelen van de moslimas) en voor deze som zal hij een fonds oprichten om het te verzamelen uit de vertoornde moslimgemeenschap.
De indische regering zegt dat het een prive initiatief is van de minister die zijn ambt hiervoor niet mag misbruiken en dat zij er niet achter staan alhoewel ze het begrijpen. Arab News (Saoudie) bevestigd maar het gaat om het hoofd van alle tekenaars (ook die in vlaanderen). De vraag is hoe ziet de profeet (vzmh) eruit want een ventje met zijn naam ernaast slaat terug op meer dan de helft van alle moslims, in brussel wonen er zelfs twee die Allah heten. Ik ken geen christen die zich God durft noemen

Gepost door: roger van den broeck | 19-02-06

Nog te braaf, zijn wij... ""Ik heb bijna medelijden met de hypocriete politici die deze escalatie hebben laten gebeuren en die op een dag verantwoording zullen moeten afleggen aan hun kinderen en kleinkinderen.""

....zou ook kunnen/moeten zijn:

Geen medelijden met de hypocriete politici die deze escalatie niet hebben willen zien aankomen en altijd gehoopt hebben op een zelfregulering na de zoveelste generatie, ondanks alle duidelijke, tegensprekende signalen en het verbieden van het signaliseren.

Geen medelijden met de stemmenhengsten die hun eigen moeder zouden verkopen om hun machtspositie in stand te houden. (De 84 jarige schoonmoeder van Jos Geysels wordt trouwens opgevoerd in Turnhout om stemmen van onschuldige dementen te ronselen).
Geen medelijden voor de farizeeërs die de katholieken en het kruisteken met alle middelen bestrijden en nu in Antwerpen een potskendrager met Sinterklaaskostuum op hun lijst willen zetten om de wil van het oorspronkelijke volk door hun rode aarsspleet te trekken.

Wij, de forumgangers en lezersbrievenschrijvers zijn nog te braaf, en Luc is een gedegen, objectieve journalist die veel onvrede kan kanaliseren door zijn 'vertalerswerk'.

Ik ben niet voor lijfelijke straffen voor de veroorzakers van al die ellende. Dictatoriële neo-fascitische Islam collaborerende ellende die niet die politieker's kinderen, maar onze eigen onschuldige kinderen en kleinkinderen, die ooit zullen te weten komen hoe de gestapo van het herboren correcte nationaal-socialisme hun ouders de zwijgplicht oplegde, broodroofde en intimideerde en voor te nemen of te laten, catastrophale voldongen feite stelde.
Ik ben voor een onophoudelijk vervolgen van die correcte veroorzakers in mentale zin, nooit nog één enkele machtrust tot aan het einde van hun gestolen leven. Net zoals er al generaties lang van goedmenende burgers wakker liggen van de stress en de uitputting, de onzekerheid onder het wanbeleid.
De Chinese foltermethode met de lekkende waterkraan waarvan de druppels je constant wakkerhouden? Geen pensioenrechten, aanschuiven bij het OCMW na werken in een kuisfirma tussen allochtonen tot je 70 ste en dan geen plaats vinden in een RVT. En geluk hebben als je een veilige kachel hebt in de winter en niet sterft aan koolstofdinges vergiftiging.
Een basispakket en niets meer.

Gepost door: Jade | 19-02-06

correctie... ""nooit nog één enkele nachtrust ..."" , uiteraard.

Gepost door: Jade | 19-02-06

De commentaren zijn gesloten.