05-02-06

Hartverwarmende bloemlezing

Hartverwarmende bloemlezing

 

Het incidentje met Skynet is onverwachts uit zijn voegen gebarsten. Het is inderdaad (en gelukkig) geen wereldnieuws geworden zoals de Deense cartoons, maar naar Vlaamse normen heeft het wel een ernstige beweging op gang gebracht.

 

Gisteren kreeg deze blog meer dan 1.000 bezoekers (tegenover 300 op andere dagen). Nochtans had Skynet de naam verwijderd uit de rankings en bloglijsten. Het zijn dus de trouwe bezoekers, die het adres bewaard hadden, die er zelf ruchtbaarheid aan gegeven hebben. En dit gaat nog steeds door. Goed zo!

 

Ondertussen heb ik al enkele honderden mails ontvangen van mensen die willen geïnformeerd worden, als Skynet me zou dwingen de blog (én de lezers) bij een andere provider onder te brengen. En de mails blijven nog steeds toekomen. Goed zo!

 

Hieronder geef ik een beknopte bloemlezing van enkele mails. Veel andere zijn ongeveer in dezelfde zin. Natuurlijk doet zoveel belangstelling van totaal onbekenden me deugd; natuurlijk zijn de smeekbeden om voort te doen, het respect en de waardering, de aanmoediging en de steun, hartverwarmend. Ik ben ook maar een mens van vlees en bloed en dat is ook... goed zo!

 

Maar tegelijk ben ik een zakenman die soms heel nuchter en analytisch kan denken.

 

En dan noteer ik het volgende:

-          Uit de mails af te leiden, leeft er een vreselijk grote onvrede en frustratie bij de gewone mensen van Vlaanderen. Niemand luistert naar hen, ze hebben geen uitlaatklep en niemand voert op een herkenbare manier het woord in hun plaats;

-          83 procent  van de Vlaamse bevolking stemt rechts tot extreem-rechts. De Vlaamse pers is voor meer dan 90% links tot extreem-links;

-          onze overheid verloochent de wensen en verzuchtingen van de basis en weigert over haar houding enige verklaring af te leggen; de burger wordt als een papkind beschouwd door ‘intellectuelen’ uit Brussel;

-          Uit een minipoll op deze blog blijkt dat de Vlaamse pers nagenoeg totaal ongeloofwaardig bevonden wordt;

-          Uit een andere minipoll blijkt dat meer dan de helft bereid zou zijn zich te abonneren op een persmedium in de stijl van Vrij van Zegel; een groot deel is zelfs bereid daarvoor een andere blad op te zeggen.

 

Waarop wachten investeerders? Er is een gat in de markt en er zit een markt in dat gat.

 

* Heb juist je verwittiging gelezen, ik volg reeds van in het begin je blog, en heb laat ons maar zeggen van ieder artikel meer dan genoten. Volgens mij zijn er nog andere manieren om je blog te behouden, laat skijnet voor wat het is, neem een andere provider, liefst buitelands (US) en behoud de naam, je verwittigd gewoon naar waar je gaat en heel het zaakje gaat gewoon door. (a.v.e.)

 

* Hou me AUB op de hoogte van een verhuis van uw blog, want ik kan niet meer slapen als ik eerst Vrij Van Zegel niet heb gelezen. (k.j.)

 

* Mocht je blog verdwijnen, wat ik niet hoop, dan had ik graag dat u me de nieuwe url van je blog laat weten. En, mocht het nodig zijn, dan ben ik zelfs bereid je site te hosten. Ik heb voldoende ruimte vrij op de server die ik huur. (d.l.)

 

* Heb hetzelfde meegemaakt. tip: contacteer asap typepad van sixapart. Als je wil geef ik je de contactpersoon. Sixapart is wel betalen, maar dat valt mee. Mijn contact kan al je artikels van deze (skynet)blog grabben en plaatsen in je nieuwe blog.
Denk er even over na. Ik heb dezelfde weg gevolgd.... (j.v.)

 

* Niet stoppen. hier mijn adres: ... (l.j.)

 

* Hou er de moed in. Bij deze mijn mailadres:.... (e.g.)

 

* Eerder toevallig op uw link uitgekomen. Ben redelijk onder de indruk van het beetje dat ik tot nu gelezen heb. (en straks ga ik verder lezen). Ik hoop dat je gewoon kan verder doen, indien niet mag je me altijd een mailtje sturen, zodat ik je kan volgen (om te lezen ;-). Sterkte en doe zo voort. (m.v.)

 

* Mr. van Balberghe, hou me aub op de hoogte van evt. adreswijziging. En indien nodig, doe ergens anders aub. gewoon verder. Ik geef uw url door zo veel ik kan. Respect. (w.v.)

 

* Wat als deze blog verdwijnt? Ik hoop van niet want eindelijk heb ik een blog leren kennen waar de feiten niet verdraaid worden waar men durft tegen de mening van het politiek correct denken ingaan met argumenten. Indien de politiek u ook het zwijgen zou opleggen geef me je nieuwe blog maar door. Eigenlijk is het erg gesteld in België - Vlaanderen. (a.b.)

 

* Het eerste wat ik 's avonds doe is kijken als je een nieuw artikel hebt geschreven... indien deze blog verdwijnt dan zal ik hem missen. Dat wil ik niet. Doe zo voort en stop niet met de waarheid te vertellen. (h.c.)

 

* Ik dacht echt dat er meer vrijheid van mening was in dit land. Het is dus nog erger dan ik mij kon voorstellen. Des te meer hoop ik dat u uw activiteiten altijd zult kunnen voortzetten. Ik hou van juiste en volledige informatie zonder blad voor de mond. Dit moet ten allen koste mogelijk blijven. Ik wens u blijvend succes. (j.v.)

 

* Verwittig me maar wanneer ik mijn Skynet-abonnement moet opzeggen! (w.b.)

 

* Verbazingwekkend de lakse manier waarop de traditionele pers omgaat met haar eigen persvrijheid, bedroevend. Gelukkig zijn er nog mensen als u die tegen de stroom inroeien en de mening van veel mensen verwoorden. Daarom graag mijn e-mailadres voor verdere informatie. (e.k.)

 

* Kunt u ons verder op de hoogte houden mocht uw blog verwijderd worden? We zouden dat zeer op prijs stellen en we danken er u bij voorbaat voor! Ook wij vinden de journalistieke situatie hier bedenkelijk. Wat u doet is erg zinvol en goed. Vanharte en bedankt! (w.d.h.)

 

* Ik zou het heel erg op prijs stellen, dat u mij op de hoogte zou willen houden als er iets misgaat met deze blog. Ik kijk echt uit naar uw berichten welke ik dan soms meer dan een keer lees,het doet deugd en lucht op dat er nog mensen zijn die durven te zeggen zoals het werkelijk allemaal ineen zit. Ook heb ik al enkele vrienden en kennissen uw blog doorgespeeld, en inderdaad er zijn nog andere breedbandprviders op de markt. Doe zo verder. (w.b.)

 

* Ik wil met veel plezier verder geïnformeerd worden van uw artikels die een must zijn in een land dat verder en verder afzakt naar dictatoriale toestanden. Mijn steun krijgt u en ik verspreid uw url tussen mijn kennissen. Doe zo voort! (d.b.)

 

* Het is veertig jaar geleden dat ik zoveel gelezen heb op zo een korte tijd. Ik heb uw hele blog in éénmaal verslonden op een paar korte plas en een eet pauze na. Ik was er net zo door geboeid als de boeken die ik in mijn pubertijd elke zondagochtend in de bibliotheek ging uitlenen. Dat waren jongensboeken vol fictie en avontuur. Dit kan ik van deze blog niet zeggen!!! Eindelijk nog eens iemand die zijn ba**es durft opentrekken. (m.v.)

 

* Zou het zéér spijtig vinden je artikeltjes te moeten missen. (a.c.) 

12:46 Gepost door Luc van Balberghe | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.