23-01-06

Zijn we nu allemaal zot geworden of wat?

Ziek in het hoofd

 

Vorige week las ik in een plaatselijke krant, dat de brandweer van Mechelen had geprobeerd een kat te reanimeren, maar er helaas niet in geslaagd was.

 

Ik kan begrijpen dat een kat als huisdier voor sommige mensen, een grote affectieve waarde heeft. Ik zal een kat ook nooit kwaad doen, zoals ik dat met geen enkel dier zal doen. Maar nu zijn we ter zake: een kat is een dier en daarmee uit.

 

Ik gunde het beest dat ze misschien een nieuwe adem zou krijgen, maar wellicht had ze haar zevende leven al opgesoupeerd. Toch kon ik in gedachten de vraag niet onderdrukken of brandweerlui (die het voorbije jaar al enkele keren een feestje gebouwd hebben met loeiende sirenes, lansfonteinen en op een autovrije Grote Markt geparkeerde wagens) niets anders te doen hebben dan een kat te reanimeren?

 

Nu lees ik in de krant dat de vruchteloze reddingsoperatie van een walvis in de Londense Theems 150.000 euro gekost heeft.

 

150.000 euro! Dat is meer dan 6 miljoen oude Belgische frank. Voor een vis!

 

Ondertussen slagen wij er niet in met een ambulance tijdig ter plaatse aan te komen omdat een oproep per gsm in Luik wordt opgenomen en ze daar geen Nederlands verstaan. Of omdat een oproep uit Mechelen in Antwerpen wordt aangenomen en daarna de ziekenwagen, bestemd voor iemand die op de Grote Markt in Mechelen voor café Den Beer in elkaar zakt, eerst een half uur in Antwerpen zit rond te toeren omdat daar op de Grote Markt ook een café Den Beer zou heten en dat is dichterbij. Ondertussen moeten chronisch zieken bepaalde medicaties ontberen omdat de overheid onvoldoende geld wil spenderen.

 

Mijn volgende vraag stel ik niet eens in gedachten. Ik schreeuw ze uit: ZIJN WE NU ALLEMAAL ZOT GEWORDEN OF WAT?

17:13 Gepost door Luc van Balberghe | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

Vis? Vis??!! Vis????!!!!! Een walvis is geen vis!

(Bron: 'Er mag al eens gelachen worden' - 1979)

Gepost door: Karel Jansens | 24-01-06

't is straf Wist je dat ik op straf van boete het visje dat ik wilde opslurpen op het krakelingen feest in Geraardsbergen heb moeten reanimeren. Blijkbaar zou het dier last hebben gehad van claustrofobie en kwam het met z'n stom gespartel dwars in m'n keelgat te zitten. Enfin-soit, achteraf gezien was de hartmassage er teveel aan....

Gepost door: viskes | 25-01-06

De commentaren zijn gesloten.