22-12-05

IJdelheid

IJdelheid

 

Natuurlijk ben ik ijdel! Akkoord, ik woon niet in de badkamer, ik heb onlangs nog een pull in de Aldi gekocht, ik rijd niet met een 4x4-om-op-te-vallen, ik ga niet golfen om te zien en gezien te worden in een Lacoste-outfitje, en ik poeder niet mijn neus. Toch waaieren soms mijn veren open zoals bij een bronstige pauw.

 

De reden is meestal een heel grote, professionele voldoening. Neem nu de meest recente uitgave van AN AchterhetNieuws. Daarin staat een artikel over wat er allemaal ‘ruischt’ in het bronsgroen eikenhout, dus over de interne keuken van de Limburgse uitgeverij Concentra. Het is geschreven met veel zou’s en misschiens en suggereert meer dan er echt staat. Maar dat is alleen uit juridische voorzichtigheid. Mijn bronnen zitten héél dicht bij de actie en zijn dubbel gecontroleerd. Sommige zitten middenin de actie, andere màken zelfs de actie. Toch wordt op dit ogenblik de hele inhoud weggelachen, weggewuifd, ontkend, doodgezwegen,… Alleen de rechtstreeks betrokkenen weten dat het voor 95% klopt, al mogen ze dat (nog) niet toegeven. Dat zal de toekomst wel doen.

 

Dat was bij de overname van De Tijd ook zo. De Tijd zou in Antwerpen blijven, er zou niemand ontslagen worden, het blad zou zijn eigen gezicht behouden en patati-en-patata. Ik schreef toen dat de redactie zou uitgedund worden, dat ze zou verhuizen naar Brussel, dat er een synergie zou gevormd worden met L’Echo en dat De Tijd een quasi populaire kant zou worden. Men noemde mij een fantast met waanbeelden. Vandaag is bij De Tijd de reorganisatie volop aan de gang.

 

Ook jij, lezer(es) van Vrij van Zegel, mag weten wat je aan deze blog hebt. Kijk even terug in het archief op 3 augustus en herlees het artikel ‘Een ziekenhuis gaat dood!’. De dag erna werd in de plaatselijke pers (alleen Het Nieuwsblad was zo fair om mij als bron te vermelden) alles ontkend wat ik daarin schreef. En wat lees ik vandaag in diezelfde plaatselijke pers? Juist! Alles gaat door zoals ik het vijf maanden geleden al berichtte.

 

Mag ik even in mijn vuistje lachen?


09:39 Gepost door Luc van Balberghe | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

Mooi gezien Mooi gezien Luc. Het heeft nog lang geduurd eer je een opmerking maakte over 4x4 mobielen. Wacht met spanning op een inbreng over konijnentanden.

Gepost door: Peter | 22-12-05

Mag ik?.....Natuurlijk, Luc! Je mag zelfs in uw twee vuistjes lachen!!

Ed

Gepost door: Ed | 23-12-05

De commentaren zijn gesloten.