30-11-05

Niks anders te doen?

Niks anders te doen?

 

Drie opvallende feiten gisteren in het nieuws:

 

- de directrice van het Koninklijke Atheneum van Anderlecht chanteert een jonge leraar, door te dreigen met levenslange broodroof, tot ‘vrijwillig’ ontslag nemen wegens het verspreiden van een e-mail met een, volgens haar racistisch, grapje;

 

- de politierechter van Mechelen veroordeelt een man tot 165 euro boete omdat hij voor het afslaan zijn knipperlicht niet lang genoeg heeft laten werken, hoewel nergens in het verkeersreglement daarvoor een tijdsduur staat aangegeven;

 

- precies de politieke partijen die in ons land niet alleen de meeste boter op het hoofd hebben, maar zelfs al voor corruptie en andere maffiose praktijken veroordeeld werden, dienen bij de raad van State een klacht in tegen een andere partij waarvan een kopstuk precies hetzelfde zei wat hun eigen –ondertussen gevallen- kopstuk vijf jaar geleden ook al identiek verwoordde.

 

In de drie gevallen wordt duidelijk gewezen op de splinter om de aandacht af te leiden van de balk in het eigen oog.

 

Waar gaat het over?

 

Zoals iedereen, die een virtuele vriendenkring heeft, krijgt en stuurt die leraar met vaste regelmaat mailtjes met spelletjes, grapjes, cartoons, verwijzingen,… Eén daarvan was de uitbeelding van een monopolyspel met marokkaantjes. Telkens als ze aan een hoek kwamen, stond er ‘Ga terug naar de gevangenis’.

 

Goed gevonden? Alles kan beter, maar er zijn minder originele dingen. Grappig? Geen billenkletser, maar goed genoeg voor een glimlach. Realistisch? Natuurlijk niet, een grap is altijd een uitvergroting van de werkelijkheid. Racistisch? …

 

Als dat al racisme is, dan kunnen we morgen iedereen opsluiten. Verzuurde moraalpredikers moeten maar eens leren dat wij in onze maatschappij leren lachen hebben, ook met ons zelf. Dat wij geleerd hebben van verdraagzaam te zijn en aanvallen op onze overtuiging noodgedwongen relativeren en doorslikken. Als zij dan absoluut in hun Middeleeuwen willen blijven leven, dat ze zich dan terugtrekken in een ghetto zoals de Amish-people. Ze hebben recht op hun achterhaald fundamentalisme, zelfs op hun lange tenen, maar ze moeten er niemand anders mee lastig vallen.

 

Die schooldirectrice kan dat toch ook niet anders zien dan op die manier? Als zij dat echt racistisch vindt, dan zit ze er niet op haar plaats en moet ze dringend in therapie. Werd ze misschien meer gedreven door haar eigen frustratie van gescleroseerde ambtenaar ten opzichte van jonge, dynamische leraars, dan door echte verontwaardiging? Of… ze werd zelf onder druk gezet en was ze dan niet beter zelf naar de pers gestapt? Nu heeft ze getoond, een gemakkelijke prooi te zijn voor alle vormen van chantage. Wie plat op de grond gaat liggen, nodigt uit om over zich te laten lopen.

 

Dat een politierechter twee knipoogjes te weinig vindt om andere weggebruikers aan het verstand te brengen dat je gaat afslaan, is zijn recht. Er zijn nu eenmaal mensen die traag zijn van begrip en van reactie. Maar als hij een, toch zware, straf uitspreekt op basis van een reglement dat niet bestaat, gaat hij zijn boekje te buiten.

 

Wat echter erger is: niet zozeer de rechter overdrijft, wel de agent die de ‘overtreding’ heeft vastgesteld en er een proces-verbaal over opstelde. Wil die overijverige puntjeszuiger eens een dagje plaatsnemen op het kruispunt van de Mechelse Keizerstraat en de Ring, en daar iedereen bekeuren die flierefluitend en met een air of de hele wereld van hem/haar is, door het rode licht de straat oversteekt? Dàt is pas gevaarlijk! En… tegen het reglement.

 

Het verhaal van Sp-a (een naam die ingevoerd werd toen de vorige naam SP wegens schandalen en veroordelingen onverkoopbaar werd) en van de PS ga ik hier niet vertellen. De lijst zou te lang zijn. Maar het is geen fraai verhaal. In een normale samenleving zouden die partijen al lang verboden zijn en de schuldigen zwaar gestraft. Een man zoals Willy Claes die openlijk zegt dat hij misschien later nog iets zal vertellen, maar voorlopig zwijgt om de partij geen schade toe te brengen, laat gewoon blijken dat hij bang is van misschien het lot van André Cools te delen. Hij verzwijgt dus belangrijke informatie en had bijgevolg al lang onder ‘gedwongen eed’ voor de rechtbank moeten staan.

 

Nu zijn het precies deze partijen, die nog eens proberen het Vlaams Belang de wind uit de zeilen te nemen. Ze beseffen niet welke orkaan ze ontketenen! Nog zo’n paar acties en het Vlaams Belang wordt slapend rijk.

 

De klacht weegt zo weinig als een witte vlinder. Filip De Winter heeft aan een krant verklaard dat hij geen xenofobie (onbestemde angst voor alles wat vreemd is) heeft, maar wel een soort islamofobie (bang van de islam). Volgens de rode en groene verlichte geesten (het lijkt wel de etalage van een bordeel) is dat geen vrije meningsuiting, maar een uiting van ‘racisme’ en de kameraden van de raad van State moeten dat nu maar eens bevestigen.

 

Pijnlijk is dat uitgerekend Willy Claes, net voor hij door de mand viel als secretaris-generaal van de NAVO, precies hetzelfde heeft verklaard. Kort daarna boorden zich twee vliegtuigen in de Twin Towers.

 

Vraag: hebben schooldirectrices, politierechters en leden van de raad van State niets anders te doen dan zich met dergelijke onzin bezig te houden?

 

Zullen we ze dan op het einde van de maand ook maar met monopoly-geld betalen?

 

Met op elke straathoek de verwijzing ‘Ga nu serieus aan het werk!’.


15:34 Gepost door Luc van Balberghe | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

De correcte stuiptrekkingen Onvoorstelbaar hoe het links-regeren aan het ontsporen is in nazi-methodes van repressie en bevriend-georganiseerde propaganda, Goebbels had er veel van kunnen leren.
Alle aandacht op 'rassen' die volgens het beleid en de media-correcte horde niet eens bestaan, maar waar je wel voor racisme kan aangeklaagd worden naargelang welk 'ras' geviseerd , gewezen zou kunnen worden met de schaduw van een kootje van een blanke of ongelovige vinger.
Uiteraard alleen geldend voor dat andere, ook niet bestaande ras: de autochtonen en goed ingeburgerden, en dus zonder gelijke instrumenten en gelijke waarden inzake het recht op zelfverdediging voor die ordinaire bleekscheet die alles willens nillens financiert door de wurgende belastingen op eerlijke arbeid.

Bakkes houden en voortploeteren oerdomme Vlaming, steeds langer werken aan een steeds hoger tempo en voor steeds maar minder netto in het zakje.

Er is trouwens al een eerste 'Belgische' vrouw die zichzelf opblies in Irak, moeten de correcten nu niet fier zijn? kwestie van multicul kan dat tellen...voor wanneer de eerste ontplof-Aïscha in het land dat haar voedt en met uitkeringen overstelpt?
Iedereen weet wanner: als ze (binnenkort) met genoeg zijn, hun zin niet vlug genoeg krijgen en zo mogelijk nog vlugger op de lange tenen getrapt zijn, om elke willekeurige reden, gewoon door ongeoorloofd oogcontact. Volstaat nu al in sommige wijken.
Iedereen weet het, de gewone burger, de bijna-voltallige oppositie, de eerlijke journalisten, en de leden van correcte partijen die hun smoel niet mogen opentrekken, ze nog dichthouden ook om hun fermette af te betalen maar zich niet goed in hun vel voelen en in de wandelgangen en op familiefeesten andere praat uitslagen.

Dit kan alleen in schande en vaandelvlucht eindigen voor allen die dit reeds decennia lang fanatiek en hysterisch verdedigen ondanks alle waarschuwingen en het versmachten van signalen, door het repressief intimideren van de autochtonen en het positief dicrimineren van de anderen.
Hoe oud zijn de signalen van de burger al die waarschuwde in zijn soms simpele en direkte bewoordingen, voor hetgeen er aan het gebeuren is: de complete polarisatie van de maatschappij en de overname van de werkelijke, de straatmacht door de meest driesten, de criminelen en de respectlozen. Maar nee, wetten en wetten sch...om die burger de mond te snoeren, een burgers verradende pater installeren op de kosten van de belastingbetaler om eenzijdig te intimideren.

En terwijl de vuile oorlog-zonder-oorlogsverklaring reeds lang bezig is zitten de idioten van het beleid nog steeds hun eigen mensen te straffen, sleuren ze voor het correcte vuurpeloton, broodroven bodschappers en hun gezinnen en zingen en krijsen des te harder om de waarheid niet te moeten aanhoren.
Correcte stuiptrekkingen, maar er moeten eerst nog ettelijke onschuldige slachtoffers vallen.
Vele nazi's zijn na de oorlog gevlucht naar het andere einde van de wereld.
De verantwoordelijken van de nakende catastrophe zullen mogen vluchten zo ver als ze willen, ze zullen gevonden woren, en het slachtoffer zijn van hun eigen grootsheidswaanzin, de wereld is één, religieus moordend dorp geworden.

Gepost door: Jade | 30-11-05

realiteitszin Realiteitszin is iets wat bij veel politici maar ook ambtenaren ver te zoeken is. De ene spreekt van kafkaiaanse wetten en regels en wil ze afschaffen terwijl zijn collega's dagelijks met de zotste voorstellen afkomen. Gevolg: een agent stelt een pv op omdat een chauffeur te kort knippert met de richtingaanwijzer, terwijl fietsers en voetgangers (niet allemaal maar toch veel) de meest elementaire voorrangsregels - lichten en de voorrang aan rechts - continu met voeten treden en agenten hier nauwelijks tegen durven reageren, zelfs als je als medeburger je kritiek uit durven sommigen nog een grote mond opzetten ondankt hun zware fout.

Een tweede feit waar ik me aan erger in de huidige Belgische politiek is het nieuwe politiek correcte denken waarbij iedereen die ook maar 1 letter kritiek durft geven op holebi's, moslims of buitenlanders meteen als een racist wordt afgedaan. Van de unief van het leven weet ik dat degenen die het hardste roepen het meeste fout hebben gedaan.

De zelfverklaarde PCers, het miniscuul partijtje white spirit op kop, moeten niet denken dat ze ooit mijn stem zullen krijgen, ze zullen zienderogend verschrompelen.

Gepost door: Walter De Bie | 30-11-05

De commentaren zijn gesloten.