27-10-05

Wat ruist er achter het nieuwsgewas?

Wat ruist er achter het nieuwsgewas?

 

Een paar dagen vroeger dan voorzien, vanwege de herfstvakantie, is vandaag de oktobereditie verschenen van AN AchterhetNieuws, het maandelijks magazine over de media.

 

Inhoudelijk is dit een ongelooflijk sterk nummer met  o.a. sensationele onthullingen over de machtsgreep op de Vlaamse pers en de geheime krachten die onze berichtgeving manipuleren. En exclusief: ‘het verzet’ bereidt zich voor, er staat een nieuw project op stapel voor de  verwaarloosde lezersmarkt!

 

Verder wordt er een portret geschetst van de tijd toen wijlen Wiel Elbersen het weekblad Flair begon, 25 jaar geleden.

 

In Nederland brengt HolaPress Communicatie het nicheblad Weekblad Facilitair & Gebouwbeheer op de markt. Na 1 nummer liepen er meteen 1.000 aanvragen voor een proefabonnement binnen.

 

Hoofdredacteur Guy Freiermuth signaleert met diepgaande details wat er beweegt in het medialandschap van zowel onze noorder- als onze zuiderburen.

 

Kris Pattyn volgt de ‘digitale soap van Belgacom en Telenet op de voet. Belgacom heeft zelfs een kanaal voor baby’s, dat… dag en nacht uitzendt! In een ander artikel vergelijkt hij de mediabedrijven die de strijd om de markt uitvechten in de arena van het internet. Maar daarbij verliezen ze wel 1 belangrijk ding uit het oog: de kassa rinkelt niet!

 

Ikzelf verwijs naar onze Nederlandse collega Ren de Vree die na zijn prepensioen emigreerde naar een Ardens dorpje en daar prompt het Waals Weekblad oprichtte voor alle Nederlandstaligen in Wallonië.

 

Voorts zijn er nog kortere artikels zoals: 

 

- Heeft Woestijnvis geen geld meer om medewerkers te betalen?

- Hilde Verbiest (Knack-Weekend) gaat bouwen

- De Standaard heeft een nieuwe look

- Release, tóch in het Nederlands!

- De Tijd tikt weg

- Webloggen kan je leren

 

Zoals elke maand sluit ook dit keer Rudi Franssens de laatste pagina af met een pittige column.

 

AN AchterhetNieuws is niet schatplichtig aan een subsidiërende overheid of betalende adverteerders. Het project is alleen mogelijk met abonnementsgelden. Als een vrije pers jou lief is, als je geïnteresseerd bent in een abonnement of een los nummer, dan vind je alle informatie op www.achterhetnieuws.be

 

AN lezen en… nooit zal nieuws nog hetzelfde zijn!08:47 Gepost door Luc van Balberghe | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

los nummer van een' los nummer' geen spoor op de website van AN . Post eens de info aub ?

Gepost door: Dennenboom | 08-11-05

De commentaren zijn gesloten.