29-09-05

De hoofden van Lebak

De hoofden van Lebak
 
Ik weet dat mijn verhaal eentonig is, lezer... Maar van een eentonig verhaal val je mogelijk in slaap, het prikkelt de ogen niet. Taalfouten doen dat wel. Ik schreef er al enkele keren over. En neen, ik ben geen mierenneuker, maar er zijn dingen die niet kunnen.
 
Neem nu deze ochtend op pagina 108 van tt-één, de telektekst van VRT-één: "De nitraatvervuiling is zelfs verergert, ondanks...". Ik heb speciaal tot nu gewacht om het te melden. En wat zie ik? Ondertussen heeft de teletekstredactie de fout uit eigen beweging verbeterd.
 
Als ik hoofdredacteur Pieter Knapen was, zou ik eens controleren of het altijd dezelfde redacteur is die dt-fouten maakt, of dat ik beter mijn hele redactie de laan uitstuur en vervang.
 
Elk jaar studeren aan de Vlaamse hogescholen zo'n 1.000 jonge mensen af met een goeie opleiding, een stevig diploma en met de ambitie om het in de journalistiek waar te maken.
 
Het aanbod is dus erg groot voor een beperkt aantal plaatsen. Een hoofdredacteur kan bijgevolg de lat hoog leggen en de allerbesten selecteren.

15:28 Gepost door Luc van Balberghe | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

Pagina 360 Kijk ook zo af en toe eens op pagina 360, de verkeersinfo.
Vergeet dt fouten, die pagina wordt door een totale analfabeet in elkaar geflanst (of was het geflansd?). Je zou verwachten dat zo'n pagina wordt na-gelezen voordat hij aan de bevolking wordt getoond.

Gepost door: Kees | 30-09-05

De commentaren zijn gesloten.