13-08-05

Bezinning voor de zondag

Luisteren

 

Wanneer je me vraagt naar je te luisteren, dan geef ik je geen goede raad, want dat zou je zelfvertrouwen helemaal wegnemen. Ik zal je de kans geven om zelf te denken; misschien bang en verward, maar toch te denken.

 

Wanneer je me vraagt naar je te luisteren, dan zeg ik niet dat je je niet moet voelen zoals je je voelt, want dat helpt je niks vooruit. Ik zal je de gevoelens gunnen, die je op dat moment hebt en je de kans te geven om je rust te vinden en jezelf proberen te begrijpen.

 

Wanneer je me vraagt naar je te luisteren, dan reik ik je geen oplossing aan. Het zou alleen maar bijdragen aan je angst en je zwakte. Ik zal je de kans geven om op eigen kracht te groeien.

 

Wanneer je me vraagt om naar je te luisteren, dan vertel ik je niet wat ik al allemaal meemaakte en evenmin over anderen in dezelfde situatie. Ieder voelt zijn eigen pijn zoals jij de jouwe voelt.

 

Wanneer je me vraagt naar je te luisteren, dan luister ik alleen maar, tot de antwoorden vanzelf komen. Zo kan je zelf sterker worden en alle problemen oplossen.

 

En als ik eens wil praten, kom dan naar mij en probeer op die manier naar me te luisteren.


22:55 Gepost door Luc van Balberghe | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.