10-08-05

Een week later...

Een week later…

 

Vandaag bestaat deze weblog precies 1 week. Op die week kreeg hij meer dan 650 bezoekers of gemiddeld (en ongeveer ook de facto) 100 per dag. Geen overrompeling, maar voor een beginnend initiatief, waaraan nauwelijks ruchtbaarheid werd gegeven, zeker niet slecht.

 

Bij dat bezoek vallen me een aantal dingen op.

 

Ten eerste krijg ik dagelijks nogal wat extra mail.

Mensen die op ‘onderstaande knop’ klikten, schreven me hun mening over de blog. Behalve een paar grappige opmerkingen (dat mag ook) voel ik bij de meesten een reflex van opluchting: eindelijk eens info die dieper gaat dan het intrappen van open deuren, eindelijk een vrije stem, eindelijk een duiding die niet voorgekauwd is door groepen die er alleen hun eigen belang mee dienen of bewust het gedachtegoed van de maatschappij willen manipuleren, eindelijk iemand die zegt dat de keizer in zijn blootje loopt en niet de massa napraat…

Blijkbaar lost deze blog bij velen een grote verwachting in.

 

Ten tweede probeer ik uw evaluatie te ontleden.

Meer dan vijf procent van de bezoekers geeft ook een mening over deze blog met punten van 1 tot 5, ofwel van ‘heel slecht’ tot ‘heel goed’.

In marketingtermen is 5 procent een behoorlijk percentage, maar in absolute cijfers (35) is het hier nog te weinig om representatief te zijn. Toch tekent zich al een duidelijke tendens af: 3 bezoekers vinden deze blog ‘heel slecht’. Tja, je kan niet door iedereen geliefd zijn… 29 van de 34 kiezers of 86 procent vinden deze blog ‘goed’ tot ‘heel goed’.

Jammer dat het niet meteen duidelijk is waarvoor jullie appreciatie geldt: de opvatting, de visuele invulling, de inhoud, de strekking, het ingenomen standpunt bij 1 bepaald onderwerp?…

 

Ten derde stem je ook op elk afzonderlijk onderwerp.

Een gewone mededeling krijgt geen of nauwelijks 1 stem. Dat is normaal. Artikels met duiding, vragen, commentaar,… krijgen meer aandacht. En welke artikels krijgen de meeste stemmen en de hoogste punten? Degene die handelen over onderwerpen die jullie duidelijk het meest raken of die het best herkenbaar zijn. De cijfers komen overeen met wat er leeft in de maatschappij. Niet gemeten aan de grote verklaringen in de publieke salons, maar aan de spontane uitingen over de cafétoog. Erger nog, aan de geheime gedachten die mensen alleen nog durven uiten als het anoniem kan. Bijvoorbeeld in een stemhokje of op het internet.

 

Ten vierde is er nog weinig reactie op de artikels zelf (dank je wel Willy, Hans, Filip, Bart en Wim die al wel reageerden).

Iemand kopieerde het artikel ‘Ze zoeken het toch zelf’ en plaatse het op het forum van Muurkant (jawel, heel netjes met vermelding van mijn naam en het adres van deze blog) en daar ontstond een geanimeerde discussie, o.a. over het feit dat het onderwerp een luxeprobleem was voor een ‘rijke stinkerd’ zoals ik (lol), want de doorsnee mens zou het zich financieel niet meer kunnen veroorloven van op café of op restaurant te gaan… Iemand die me beweert te kennen, gokt zelfs op mijn stemgedrag (niet moeilijk, dat kan je in mijn eerste posting lezen). Enfin, er is een gedachtewisseling op gang gekomen, en dat is goed.

 

Conclusie

Als op een week tijd meer dan 650 mensen deze blog bezoeken, als er enkele tientallen een (hoog) waarderingscijfers uitspreken, als er meer dan honderd een persoonlijke mail naar me sturen en als op een ander forum over een van mijn artikels uitvoerig gediscussieerd wordt, is het dan niet veel beter om hier te reageren, zodat je jouw mening deelt met alle anderen en ik gemakkelijker mee kan volgen en zelf ook deelnemen aan het debat?

 

Wat denk je ervan? Schrijf het gerust hieronder, je moet me niet eens mailen.


08:47 Gepost door Luc van Balberghe | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

Commentaren

Mijn mening Ik vind dit dus een goed blog. Elk item is vlot geschreven in een stijl die mij zeker aanspreekt. Ook het feit dat je bepaalde zaken uitlegt hoe jij het ziet of ergens een oorzaak achter zoekt maken van dit blog eentje waar ik geregeld naar ga terug komen.

Gepost door: Young Crazy Fool | 10-08-05

Mijn mening Kan me volledig aansluiten bij de reactie van "young creazy fool" , want ook ik vind dit een goed blog. Keep up the good work !

Gepost door: witte zwaan | 11-08-05

Gepost door: v1ga0lr0 | 08-10-10

Dobryu den !
Izvinite 4to ne po teme, no o4en xo4etsya znat mnenie profi,
nas4et etot stati.
statya
Ne obernetsya remontom computera otkly4enie etou programmu v
computere?
Bydet li bustrey rabotat computer,kogda igraesh po internety?
ili kakie nibyd parametru zadavat ?
Otkly4il bu ne dymaya, no bous virusov nalovit.
Zaranee spasibo.

Gepost door: werzisesSA | 17-06-12

De commentaren zijn gesloten.