04-08-05

Belgenmop op de VRT

Belgenmop op de VRT

 

Kan je je voorstellen dat de allergrootste baas van Coca-Cola tevens lid is van de raad van Bestuur van concurrent Pepsi-Cola? Dat hij inzage heeft in alle personeelsdossiers, alle verkoopcijfers, alle marktstrategieën, alle productieprocessen van zijn concurrent?

Natuurlijk niet! Hoewel, bij ons kan het wel.

 

Neem nu de openbare nationale tv-zender VRT. De dagelijkse leiding ligt bij afgevaardigd-bestuurder Tony Mary. Die legt verantwoording af aan zijn raad van Bestuur. Maar stel je nu even voor dat Christian Van Thillo, de grote baas van VTM, lid zou zijn van die raad van Bestuur van de VRT? Een idee om bij te gieren, natuurlijk. Nochtans is het niet zo ondenkbaar.

 

De samenstelling van de raad van Bestuur van de VRT hangt namelijk af van de verkiezingsuitslag. Naargelang het aantal behaalde stemmen, mogen de politieke partijen een of meer bestuursleden afvaardigen.

 

Op dit ogenblik zijn er dat drie voor CD&V, drie voor VLD, drie voor Sp.a-Spirit en drie voor Vlaams Belang. Groen! En N-VA verloren hun zetel en dus ook hun bestuursmandaat.

 

De politieke partijen mogen gelijk wie aanstellen om de partij bij de VRT te vertegenwoordigen. Theoretisch kan het dus, dat de VLD hiervoor een beroep doet op Christian Van Thillo…

 

Maar in werkelijkheid zal dat toch nooit gebeuren, denk je. Ha neen? Op dit ogenblik zetelt in de raad van Bestuur van de VRT een zekere Eric Dillens voor de VLD. Eric Dillens is zaakvoerder van de firma Dillens & Dillens, beter gekend als D&D Productions. D&D Productions is een tv-productiehuis dat mee aan de wieg stond van VTM en hofleverancier was van programma’s zoals Tien om te Zien, Luc, Videodinges, Wedden dat, Waagstuk en Wittekerke.

 

Je zal als afgevaardigd-bestuurder maar proberen voor te blijven op de concurrentie!

 

(Een uitgebreid artikel over de raad van Bestuur van de VRT stond in Achter het Nieuws van januari 2005)

 


15:45 Gepost door Luc van Balberghe | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

belgische nederlandermop Waarom houden nederlanders van Belgenmoppen? Omdat ze goedkoop zijn!
(van/via Geert van Istendael, flink om gelachen door mij als Nederlander).

Ondanks bestuursperikelen bij de VRT kunnen ze nog steeds kwalitatief zeer hoge ogen gooien daar.

Gepost door: mxl | 06-01-06

De commentaren zijn gesloten.